Skip to content

Vet du ditt “varför”?

 –ett blogginlägg som reflekterar mitt liv och som jag även hoppas kan inspirera andra att ta livet till nästa nivå.

“A good Life is not a place you arrive to, a good Life is what you see through your daily lens” detta citat hörde jag på min favorit podcast “the school of greatness” av Lewis Howes. Min tolkning av detta och liknande citat är “Ett bra liv är inte ett ställe du anländer till, ett bra liv är den resa du gör varje dag med en vision i sikte” Detta är inget nytt eller revolutionerande men en viktig påminnelse för alla. Följande rader är ganska personliga och enkla men ack så viktiga för alla som nångång har känt att livet har varit tufft eller helt enkelt inte har hittat sitt ”varför” i livet.

Du är inte din prestation, inte dina studier, ditt yrke, en mor eller far eller vad andra definierar Dig som. Du är Du och du studerar, du Har ett yrke, du kanske visseligen är en mamma eller pappa till någon, men du är fortfarande en person med en specific personlighet som under alla dessa titlar tyvärr många gånger glöms bort. ( har mycket mer att tillägga och förklara här men lämnar det för nu) Det spelar ingen roll hur gammal du är, Livet är och kommer för det mesta att vara en karusell. Bra stunder blandas med mindre bra stunder. Du kommer att vara omgiven av underbara människor likaså människor som inte delar lika värderingar eller vandrar samma väg mot samma mål som du.

2012 missade jag kvalet och en plats till OS I London, ett av mina största mål som elitidrottare. Jag gjorde en knäoperation som inte gick enligt planerna. I början av året avslutades en tuff relation, som med facit på hand, kanske aldrig skulle ha inlets ( ångrar inget då jag lärde en hel del.) Jag träffade Brett I Australien, nästan så långt borta från Sverige som det går att komma, lämnade honom där för en oviss framtid och för att möta det tuffaste året hittills i mitt liv.

De lyckliga likaväl som de tunga dagarna, månaderna och åren när man gör sitt bästa för att komma på vart man hör hemma och hur man ska gå tillväga för att skapa ett bra liv, är verkligen inte lätt alla gånger. Jag har och har haft en ”life coach” eller vad man kallar en ”mental tränare” i min sportkarriär. Varje gång jag kommer ifrån ett möte med honom har jag nya mål att jobba mot och ”verktyg” att använda mig av för att nå dit.  När det var som tyngst, 2012, skrev jag min ”5 års vision”. Denna skrev jag i presens, alltså som att det redan var 2017. Det var inte lätt kan jag lova, men wow, jag kunde inte ha föreställt mig hur stor betydelse en text kan ha.

Jag läser fortfarande min vision då och då och vet ni vad? MYCKET av det jag ”drömde/visionerade” har blivit verklighet. VIKTIG NOTERING: inte utan mycket vilja, hårt arbete, svett och tårar. ( utan försök till att låta klychig;) Jag har inte nått alla mina drömmar och mål jag skrev i min vision, men jag har insett att jag är värdefull och bra nog ändå!

Att ha en 5års vision har hjälpt mig att hålla fokus när det har varit dags att ta viktiga beslut. Vetskap om att man har en större vision gör det lättare att ta beslut efter vägens gång. Med risk för att bli tjatig, livet är den resa du gör varje dag, inte bara en tunnel fram till slutmålet. För att sen göra den resan minnesvärd är det viktigt att du faktiskt vet vem Du är, Dina värderingar och vad Du har som dröm destination ( målsättning)

Har du någongång suttit ner med någon och pratat om Ditt liv, Dina drömmar och Dina visioner? Vet du Varför du gör vad du gör och vikten bakom den frågan? …det är många frågor där ute som faktiskt har otroligt bra svar, men det är DITT ansvar att ta reda på svaret.

Låt aldrig någon annan säga åt dig vad du ska göra eller vilken väg du skall gå. Lyssna på råd, fråga en miljon frågor, VÅGA misslyckas! ( eller för vissa, våga lyckas!) –men kom alltid ihåg att det är DU som tar besluten. Omringa dig med människor som lyfter dig högre. Du är född med en gåva och det är din utmaning och mening att lista ut vad denna gåvan är!

Du är Huvudrollen I DIN film. Skapa en fantastisk, oförglömlig, sann berättelse om Ditt Liv!

XX Mari

About the author, Brett

Brett Robbo is a High Performance and Mindset Life Coach, working with elite Olympic and Paralympic athletes, and academic and corporate clients pursuing excellence.

He is also the host of the podcast 'Your Life Of Impact' that hit #1 on the Australian iTunes New & Noteworthy. "The purpose of this podcast is to provide an abundance of value to my community, impacting the lives of Hundreds of Thousands of people through helping them tap into their Inner excellence. This is done through Inspirational stories and actionable take-homes".

Brett consults as a Performance Therapist to Olympic level Track and Field Athletes, Sydney Swans AFL, and various other High Performance athletes and teams. He consults as a Mindset Life Coach to many individuals all around the world via online communication.

Leave a Comment